EL Tips

Det må du selv - el

 

Du må selv udskifte almindelige 230 volt afbrydere og stikkontakter uden jord, men kun hvis der allerede er en afbryder eller en stikkontakt på samme sted.

Hvis installationen er forsynet med HFI- eller HPFI- afbryder er det også tilladt at udskifte 230 volt stikkontakter med jord.

Det er tilladt at opsætte og nedtage lamper som forbindes til den faste installation, fx i lofts- eller vægdåser. Det samme gælder de moderne halogenlampesæt, når de sælges som én lampe. Det vil sige når alle delene leveres samlet med en tilhørende monteringsvejledning.

Montering af forlængerledninger, udskiftning af stikpropper og ledninger samt andre reparationer på elapparater må også udføres af private. Her er der nemlig ikke tale om faste installationer.

 

Hvad skal jeg overlade til elinstallatøren?

 

Alt arbejde med den faste installation skal udføres af en elinstallatør. Den faste installation er alt det som "tilhører" bygningen fx eltavler, dåser, rosetter, udtag, afbrydere og stikkontakter samt fast oplagte eller indmurede kabler og ledninger i rør.

 

Derfor skal en autoriseret elinstallatør installere nye afbrydere og stikkontakter, lampetilslutninger m.m. hvis de sættes op på steder, hvor der ikke har siddet nogle før.

 

Stadig i tvivl så ring til Michael på 54 93 52 52.

 

Få flere råd
og gode tilbud

 

Følg med på vores facebookside

facebook.com/horslunde-el

Horslunde EL-SERVICE Gallevej 19  |  4913 Horslunde  |  Tlf. 54 93 52 52  | Mail >>